EtusivuKirjatKauppaYhteystiedotIn English

Anna Sailamaa
MEHILÄISPESÄ
(The Beehive)

Asema 2015
ISBN 978-952-5909-22-7
112 sivua | B5 pehmeäkantinen | 18€

Includes English subtitles

Näytesivut: 1 / 2 / 3 / 4Kurin alaiset tytöt.

Kuria, työtä ja rutiineja. Niistä koostuu mehiläispesän tyttöjen elämä. Mutta tiukkaan sidottujen lettien ja pestyjen kasvojen takana on hillitöntä väkivaltaa ja naurua. Anna Sailamaa on mestari kuvaamaan lapsuutta ja sen äkkiväärää hurjuutta. Tarkentumattomaan menneisyyteen sijoittuvassa Mehiläispesässä tämä hurjuus pääsee valloilleen. Sailamaan tytöt saavat Peppi Pitkätossun näyttämään lauhkealta porvaristytöiltä.

"Nyt herätään, nyt pestään kainalot ja naama, nyt letitetään hiukset ja napitetaan mekko, nyt ruvetaan työhön, nyt lopetetaan, nyt syödään, nyt jatketaan, nyt lopetetaan, nyt pestään naama ja kämmenet, lausutaan kiitokset ja ruvetaan nukkumaan."

Anna Sailamaa (s. 1979) on torniolaistaustainen sarjakuvataiteilija, jolta on ilmestynyt monia sarjakuvakertomuksia, pienlehtiä ja pieniä albumeita. Sailamaan esikoisalbumi Paimen (Huuda Huuda) ilmestyi vuonna 2011. Sailamaan teoksia on julkaistu myös ulkomailla. Ranskassa Sailamaata julkaisee maineikas sarjakuvakustantamo L'Association.

SAMALTA TEKIJÄLTÄ

Anna Sailamaa

 


Asema Kustannus / PL 223 / 90101 Oulu Finland / info@asemakustannus.com