Mika Lietzén

Sarjakuvataiteilija ja kuvittaja | Comics Artist and Illustrator

Mika Lietzén otsikkopalkki 4

Merkinnät luokassa Luokittelematon

Ajomies, s. 51

Maanantai 25.5.2015 · Luokittelematon, Sarjakuva

051-preview

Ei kommentteja

Up the Irons

Maanantai 5.5.2014 · Luokittelematon, Sarjakuva

lietzen_1986_iso_twitter

Alustava kansi, tulossa kesäkuussa / Preliminary cover art for my new comic book, available in June.

Ei kommentteja

Sarjakuvaa – Taidetta!

Maanantai 17.1.2011 · Luokittelematon, Sarjakuva, Taide

Sarjakuvaa–Taidetta!
Taidekeskus Kasarmi, Tuusula
19.1.–22.5.2011

Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi avautuu tammikuussa 2011 sarjakuva-aiheinen näyttely Taidekeskus Kasarmissa. Näyttelyssä esitellään suomalaisia nykysarjakuvantekijöitä sekä sarjakuvan liikkumista maalaustaiteen puolelle. Sarjakuva ei ole enää sidottu painettuihin kirjoihin tai lehtiin vaan sarjakuvamaisuus astuu maalaustaiteen aiheisiin. Sarjakuvia, maalauksia tai installaatioita on Milla Paloniemeltä, Mika Lietzéniltä, Katja Tukiaiselta, Jarmo Mäkilältä, Terhi Ekebomilta ja Petteri Tikkaselta.

Ei kommentteja

Hauskaa vappua

Perjantai 30.4.2010 · Kuvitukset, Luokittelematon

Hauskaa vappua!

Hauskaa vappua, or, “someone didn’t get the memo”

Ei kommentteja

Vespa

Lauantai 1.8.2009 · Luokittelematon, Sarjakuva

vespa01

Tarjoustalosta löytyi yllättäen muovista ja metallista tehty Vespa P200E:n pienoismalli, vuosimallia 1978, malliksi tulevaa juttua varten. Mittasuhde on 1:12. En edes ollut varma onko skoottereista pienoismalleja, ainakaan muualla kuin erikoisliikkeissä.

Malli vaikuttaa laadukkaalta, metallinen runko on raskas ja yksityiskohdat ovat kohdallaan, ainakin piirtämistä ajatellen. Skootteri on jutussa lähes koko ajan läsnä, joten oma pienoismalli tuli tarpeeseen. Ja onhan se muutenkin hieno.

vespa02

1 kommentti

Røde isbjørn

Keskiviikko 31.12.2008 · Luokittelematon, Pietà

Televisiosta (YLE FST5 klo 21.00-21.30) tulee tänään mielenkiintoinen ohjelma, iranilaisesta maahanmuuttajasta Kazem Ariaiwandista, joka myy kebabia Huippuvuorilla. Ei tosin täysin vapaaehtoisesti, pohjoismaisen hyvinvointivaltion perikuva Norja ei syystä tai toisesta myöntänyt kotimaassaan valtion kustantamossa työskenneelle miehelle oleskelulupaa (ex-vaimo ja lapsi sen kyllä saivat), joten Kazem muutti yksin jonnekin missä asumiseen ei tarvita lupia.

En kyllä ymmärrä miksi ihmisten liikkumista pitää mitenkään rajoittaa. Tai ymmärrän, mutta väärin se on silti.

Aihe kiinnostaa sikäli että projekteistani ainakin tuleva Pietà (nyt noin puolivälissä) käsittelee samankaltaista aihetta, miten hyvinvointiyhteiskunta ei yllä nimensä tasolle vaan jää usein pelkäksi sanahelinäksi. Oma ajatteluni lähtee niin vahvasti yksilön oikeuksista että kaikenlainen ihmisten niputtaminen kansallisuuksien tai muiden triviaalisten kriteerien perusteella tuntuu läpikotaisin väärältä ja epäinhimilliseltä. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta ei ilmeisesti ole, useimmista ihmisistä edes omalla koulutus- ja sitä kautta oletetulla sivistystasollani. Omasta mukavuudesta ei haluta tinkiä, ei mistään hinnasta. Missäköhän vaiheessa yhteiskunnasta tuli näin itsekäs? Vai onko se aina ollutkin sellainen. No, sanahelinäähän tämäkin, ei kai sarjakuvantekijältä muutakaan sovi odottaa.

Ohjelman voi katsoa myös NRK:n sivuilla täällä.

Ei kommentteja

Uusi blogi

Keskiviikko 3.12.2008 · Luokittelematon

Tervetuloa uuteen blogiin/sivustoon, tarkoitus olisi päivittää tätä useammin kuin edellistä, ainakin se on nyt aavistuksen helpompaa. Luettavuus kenties myös. Myös kommentointimahdollisuus löytyy. Sitä voi käyttää esimerkiksi jos WordPress -pohjainen blogi jostain syystä piiputtaa.

Blogi alkaa päivittyä kunhan ensin keksisin jotakin blogattavaa. 🙂

Sitä odottaessa voi lueskella esimerkiksi juttuja osiosta Sarjakuvat, tai katsella kuvia osiossa Kuvitukset. Molempia on runsaasti päivitetty, ja sieltä löytyvät esimerkiksi kaikki Turun Ylioppilaslehdessä kaudella 2006-2007 julkaistut Taivaankappaleita-sarjan jaksot, jotka siis muodostavat yhtenäisen, 17-sivuisen tarinan.

Suoralinkkausta varten blogin osoite on nyt helppo eli www.lietzen.com.

Ei kommentteja