Mika Lietzén: Jääkärit – viisi kertomusta

15,00

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

64 sivua | mv | sidottu

Vaasan kaupungin museot, 2017

978-952-5057-41-6

Viisi kertomusta jääkäriliikkeen historiasta. Tarinat ja niiden päähenkilöt ovat fiktiivisiä, mutta ne mukailevat todellisia tapahtumia.

Ensimmäinen tarina sijoittuu Pohjanmaalle vuonna 1915, jolloin värvääjät etsivät rohkeita nuoria miehiä jääkärikoulutukseen Saksaan. Toisessa tarinassa jääkärialokas ikävöi Lockstedtissa kotimaahan jäänyttä rakastettuaan. Kolmannessa tarinassa ollaan vuonna 1916 maailmansodan itärintamalla Misse-joella, jossa jääkärit hankkivat rintamakokemusta ja joutuvat tekemisiin kuoleman kanssa.

Neljäs tarina sijoittuu Liepājaan vuonna 1917 ja kertoo Suomeen paluuta odottavan jääkärin turhautumisesta sekä koti-ikävästä. Siinä kuvataan myös kahden kotiseuduiltaan kauaksi joutuneen ihmisen kohtaamista maailmansodan pyörteissä. Viimeisessä viidennessä tarinassa jääkärien pääjoukko on matkalla Vaasaan ja Suomen sisällissotaan S/S Arcturuksella.

Viisi sarjakuvakertomusta raapaisevat sankarimyyttien pintaa ja piirtävät kuvan pienistä ihmisistä suurten mullistusten pyörteissä. Jokaisessa tarinassa on mukana myös kissa.

Lisätiedot

Paino 0,5 kg (kilogramma)
Mitat 21 × 30 cm (senttimetri)