Ville Ranta: Köyhän miehen Jerusalem

16,00

Varasto loppu

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

226 sivua | mustavalkoinen | kovakantinen

ISBN 978-952-5909-19-7

Asema 2014

Tämä ei ole paljastuskirja eikä rankka tilitys, ei jännittävä kertomus eikä aikalaiskuvaus. Tämä on kysymys, jonka minä esitän elämälle: Miksi neroutta ei esiinny paljon missään, mutta keskinkertaisuutta ja S-marketteja on kaikkialla – ihan kaikkialla? Miksi vanhenen näin nopeasti? Ja ennen kaikkea: Miksi minulle tulee koko ajan lisää lapsia?

Köyhän miehen Jerusalem on pohdiskelua ja tempoilua kodin, lasten, raskaana olemisen, eläinten, ihmisten, kohtalon ja keskinkertaisuuden puristuksissa. Rannan esseemäisiä sarjakuvia on julkaistu aiemmin teoksissa Eräänlaisia rukouksia (2009) ja Isi on vähän väsynyt (2005).

Ville Ranta (s. 1978) on oululainen sarjakuvataiteilija ja pilapiirtäjä, jolta on ilmestynyt useita albumeita ja sarjakuvaromaaneja. Ranta on palkittu Puupää-hatulla, Suomi-palkinnolla ja Ranskan kunnialegioonan ritariarvolla. Kajaanin ranskannos oli ehdolla vuoden 2010 parhaaksi albumiksi Angoulêmen sarjakuvafestivaalin kilpailusarjassa Ranskassa, vuonna 2013 ilmestynyt Kyllä eikä ei voitti Sarjakuva-Finlandian.