Ville Ranta: Sankaritekoja

6,00

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

28 sivua | nelivärinen | nidottu

ISBN 951-0-32201-6

Huuda Huuda, 2011

Yksiön ikkunasta näkyy hiljainen parkkipaikka ja sähkövalojen valaisema jalkakäytävä. Ritari pukee ylleen haarniskan ja kohottaa lippunsa. Sankaritekojen aikakausi ei ole vielä kokonaan kadonnut. Ritari haluaa voittaa sodan, vaikka on jo hävinnyt kaikki taistelut.

Ville Rannan ensimmäiset, improvisoidut ritaritarinat, joissa tekijän alterego on sydänlippua kantava, sentimentaalinen ritariksi. Suru, pelko ja hämmennys ovat keskiössä näissä sankarillisissa lyhäreissä. Sama hahmo seikkailee myös lehdessä nimeltä Suurenmoinen voitto (2015) sekä sarjakuvaromaanissa Kuningas menettää päänsä (2018). Ranta on tehnyt sarjan ritarikertomuksia myös ranskalaiseen Pandora-antologiaan, mutta niitä ei ole vielä julkaistu suomeksi.

Ville Ranta (s. 1978) on Suomen eturivin sarjakuvataiteilijoita ja pilapiirtäjiä. Hän on julkaissut lukuisia albumeita, sarjakuvaromaaneja ja lyhyempiä tarinoita. Hänen teoksiaan on käännetty mm. ranskaksi, saksaksi ja ruotsiksi. Hänen viimeaikaisia teoksiaan ovat  Kuningas menettää päänsä (2018) ja omaelämäkerrallinen satiiri Kuinka valloitin Ranskan (2021). Rannan teos Kyllä eikä ei (2013) voitti Sarjakuva-Finlandian.