Gipi: Merkintöjä sotatarinaa varten

13,00

Osasto:

Kuvaus

112 sivua | A4 | pehmeäkantinen

Suomentanut Mika Lietzén

ISBN 978-952-5909-12-8

Paras albumi (Angoulême 2006), Paras käsikirjoitus (Prix René Goscinny 2005)

– Sota saapui kyläämme tammikuun kahdeksantenatoista. Toki muitakin sotia oli käynnissä, mutta niillä ei ollut mitään tekemistä meidän kanssamme. Oli mustien sotia. Arabien sotia. Slaavien sotia. Meidän sotamme alkoi tammikuun kahdeksantenatoista, ja muutamassa päivässä kaikki oli muuttunut.

Näin kertoo Giuliano, joka yhdessä ystäviensä Christianin ja Stefanon kanssa yrittää selviytyä nimettömän sodan repimässä nimettömässä maassa. Kolme nuorta ovat kuin häilyviä varjoja; he vaeltavat pitkin autioitunutta maaseutua, yöpyvät hylätyissä taloissa ja väistelevät tarkka-ampujien luoteja. He varastavat autotarvikkeita saadakseen rahaa.

Kaikki muuttuu, kun ystävykset tapaavat kovaotteisen miliisipäällikkö Felixin. Mafioson tavoin menettelevän Felixin rahojen sokaisemina nuoret eksyvät yhä kauemmas rikollisille teille. Ensin he tekevät hämäriä kauppoja Felixin nimissä. Sitten he perivät velkoja Felixin nimissä. Lopulta he tappavat Felixin nimissä.

Merkintöjä sotatarinaa varten on italialaisen sarjakuvan uuden mestarin Gipin vaikuttava, realistinen kertomus elämästä ja ystävyydestä väkivallan varjossa. Se on tarina tappajista ja mammanpojista ja siitä, minkä puolesta kannattaa taistella ja minkä ei.

Gipi (Gianni Pacinotti) on syntynyt Pisassa vuonna 1963.

Italian nimekkäimpiin nykysarjakuvantekijöihin lukeutuvan Gipin tavaramerkkejä ovat vahvat tarinat, tarkat ihmiskuvaukset sekä elävä piirrosjälki. Monipuolinen ja tuottelias tarinankertoja debytoi myös elokuvaohjaajana vuonna 2011.