Toni Karonen & Harri Honkala: Karim – Ulkopuoliset

14,00

Varasto loppu

Osasto:

Kuvaus

156 sivua | B5 | pehmeäkantinen

ISBN 978-952-5909-20-3

Asema 2014

Karim: Ulkopuoliset on realistisella otteella toteutettu kansainvälisen tason toimintasarjakuva.

Vaihtoehtoisessa historiassa 1990-luvun Turku on vajonnut lähes anarkistiseen tilaan ja järjestäytynyt rikollisuus rehottaa kaduilla. ​

Karim Mabare, nuori maahanmuuttajataustainen poika yrittää löytää oman tiensä tämän sekasorron keskellä. Kohdattuaan syrjintää ja väkivaltaa koko lapsuutensa​​ Karim on päättänyt liittyä jengiin nimeltä Ulkopuoliset. Hänelle selviää kuitenkin nopeasti, että tämä polku on täynnä vaikeita valintoja ja tuskaa. Kuinka pitkälle Karim on valmis menemään saadakseen haluamansa, ja onko hän valmis kantamaan tekojensa seuraukset?

Tervetuloa Turkuun. Toivottavasti selviät kokemuksesta hengissä.​​

Turkulainen käsikirjoittaja Toni Karonen on uusi tekijä alalla. Karonen on saanut innoituksensa mm. 90-luvun amerikkalaisista sarjakuvista. Piirtäjä Harri Honkala on kokenut espoolainen kuvittaja, joka on ​piirrostöidensä ohessa opiskellut esimerkiksi mainosalaa ja elokuvaa. Karim: Ulkopuoliset on tekijöidensä ensimmäinen yhteinen ​albumi.

Teos kokoaa itsenäiseksi kokonaisuudeksi aiemmin ilmestyneet pienkustannelehdet Karim 1-5, uudelleen toimitettuina, korjattuina ja suuremmassa sivukoossa.

– Karim on etenkin juonellisesti hyvin omaperäinen, jopa poikkeuksellisen raikas ja kansainvälisesti uskottava. – 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä (kirjablogi)

– Tarina ja sarjan teksti ovat moitteetonta työtä […] huolellinen ja horjumaton oma tyyli säilyy joka kuvassa. – Kari T. Leppänen