Ville Ranta: Kuningas menettää päänsä

20,00

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

184 sivua | värillinen | kovakantinen

WSOY 2018

ISBN 978-951-0431-43-6

Linnan katto vuotaa, narrin jutut eivät naurata, kukaan ei kunnioita. Eikä seksikään maistu. Kuninkaalla alkaa horjua usko koko touhuun. Onneksi on pastori, joka tuntee lääkkeen eksistentiaaliseen ahdistukseen. Kaksikko lähtee tarunhohtoiselle seikkailulle, missä olut virtaa, päät putoilevat ja naiset kellistetään – vielä kerran.

Kuningas menettää päänsä on Ville Rannan upeissa akvarellisävyissä hehkuva, satiirinen sarjakuvaromaani, jossa Ranta sahaa pään irti vuosituhantiselta valkoiselta heteromieheltä. Mutta mitä helvettiä? Eikö Ranta ole itsekin samaa jatkumoa?! Pää poikki!

Ville Ranta (s. 1978) on Suomen tunnetuimpia sarjakuvataiteilijoita ja pilapiirtäjiä, jonka esikoissarjakuvateos Sade ilmestyi vuonna 2003. Ranta on palkittu Puupää-hatulla, Suomi-palkinnolla ja Ranskan kunnialegioonan ritariarvolla. Kajaanin ranskannos oli ehdolla vuoden 2010 parhaaksi albumiksi Angoulêmen sarjakuvafestivaalin kilpailusarjassa Ranskassa, vuonna 2013 ilmestynyt Kyllä eikä ei voitti Sarjakuva-Finlandian. Ranta on myös Iltalehden pilapiirtäjä.