Ville Ranta: Kajaani

13,00

Varasto loppu

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

288 sivua | mustavalkoinen | pehmeäkantinen (2. painos)

ISBN 978-952-5909-05-0

Asema 2008 (kovakantinen painos), 2010 (pehmeäkantinen painos)

Suurmies on joutunut kohtalon leikkikaluksi. Hän on juuttunut Kajaaniin maalaislääkäriksi, köyhien sukulaisten kiusaamaksi ja alkoholisoituneen paikallisen seurapiirin vangiksi. Hän on veloissa, stressaantunut ja epämääräisessä suhteessa perheelliseen rouvaan. Kun suhde paljastuu, täydellinen vankila on valmis. Suurmies harkitsee pakoa Venäjälle.

Ville Rannan sarjakuvaromaani sekoittaa Elias Lönnrotin (1802-1886) elämäkertaa ja fiktiota tavalla, joka rusikoi kansallista legendaa ja näyttää ihmisen heikoimmat hetket. Ruuduton, raju piirrosjälki murtaa sarjakuvan totuttuja muotoja, ja kuvaa syrjäistä pikkukaupunkia ja sankarinsa tempoilua harvinaisella ilmeikkyydellä ja tunteen voimalla.

Ville Ranta (s. 1978) on oululainen sarjakuvataiteilija ja pilapiirtäjä, jolta on ilmestynyt useita albumeita ja sarjakuvaromaaneja. Ranta on palkittu Puupää-hatulla, Suomi-palkinnolla ja Ranskan kunnialegioonan ritariarvolla. Kajaanin ranskannos oli ehdolla vuoden 2010 parhaaksi albumiksi Angoulêmen sarjakuvafestivaalin kilpailusarjassa Ranskassa, vuonna 2013 ilmestynyt Kyllä eikä ei voitti Sarjakuva-Finlandian.